top of page

Pandemi Sürecinde Diş Teli Tedavisi

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını maalesef hala tüm hızıyla devam ediyor. Bu süreçte sosyal hayat bir çok açıdan sınırlandırıldı. Sağlık hizmetleri ise yeni önlemler alınarak verilmeye devam ediyor. Genel vücut sağlığının önemli bir parçası olan ağız ve diş sağlığı hizmetleri de pandemi koşulları nedeniyle, yeni önlemlerle birlikte; daha çok özel klinik ve muayenehanelerde verilmekte. Diş hekimleri kuşkusuz aldıkları eğitim gereği enfeksiyon kontrolünü en iyi bilen ve uygulayan meslek gruplarından biri ve arttırılmış önlemlerle birlikte pandemi koşullarında da halkımıza ağız ve diş sağlığı hizmeti sunmaya devam ediyorlar.


Peki bu süreçten ortodontik tedavi (diş teli tedavisi) gören veya görmeyi düşünen hastalar nasıl etkilendi?

Ortodonti uzmanları; 5 yıllık diş hekimliği eğitimi üzerine en az 4 yıllık ortodonti uzmanlık eğitimi almış, uzman diş hekimleridir. Türkiye'de genellikle ortodonti uzmanları kendi özel muayenehanelerinde hizmet vermektedirler ve bu alanları pandemi şartlarına göre düzenlemek büyük hastaneleri düzenlemekten çok daha kolaydır. Ortodonti uzmanları muayenehanelerinde randevu ile hasta kabul eder ve böylelikle hasta aralarında dezenfeksiyon, sterilizasyon ve ortam havalandırması işlemleri rahatlıkla gerçekleştirilebilir.


Kuşkusuz bu pandeminin önemli etkilerinden birisi de herkesin sosyal ortamlarda artık maske kullanıyor olması. Ağızlarının maske ile örtülü olduğu bu dönemde dişlerinin diziliminden rahatsız olan (ancak diş tellerinin görüntüsünden de çekinen) bir çok hasta aslında bu dönemi diş teli tedavisi görmek için bir fırsata çevirdi bile! Diş teli tedavisi süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 1 buçuk sene sürmekte; pandeminin de 1 seneden fazla süreceği tahmin edildiğine göre bu dönemde diş teli tedavisi görmek aslında mantıklı bir tercih olabilir :) ...


Sevgi ve sağlıkla kalın.

75 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Komentarze


bottom of page